16.03.2010 – St. Patrick’s parade i Chicago…

chicago-march-2010_0513
Chicago by night...

Sidste uge var vel nok mest præget af turen til Chicago i weekenden. Vi havde bestilt billetter til bussen, som vi skulle med fredag eftermiddag. Fredag morgen pakkede vi vores ting og drog på Beckman. Vi havde besluttet af tage direkte fra uni og med bussen til Chicago, så vi ikke behøvede at tage hjem først. Fredag var der åbent hus på UIUC, så der var en del flere folk på campus-området end der normalt er fra morgenen af. Selve Beckman Instituttet er kun med til dette hvert andet år, og dette år deltog det ikke. Vi havde snakket om at kigge rundt på de forskellige institutioner, telte og udstillinger osv. men vi var begge ret godt i gang med hvert vores, så det blev ikke til noget… 

Da vi skulle med bussen var det begyndt at regne en del. Vi steg på og kørte de ca. 200 km – en tur på omkring  2½ time. Det var en fornøjelse, at jeg (Morten) ikke skulle køre, da man så havde tid til at se sig lidt omkring da vi nærmede os Chicago. Der er en hel del trafik når man nærmer sig centrum… Det er trods alt også USA’s tredje største by med næsten 3 mill. indbyggere (omkring 10 mill. hvis man tager de nære områder med også…). Vejene fletter sammen fra både højre og venstre og kører på kryds og tværs, over og under hinanden… Et sandt virvar af veje… :-) Fascinerende… Det kan da også lige nævnes, at byens areal ca er på størrelse med Bornholm, hvis vi ellers kan finde ud af at omregne de amerikanske enheder til danske. 

Vi blev sat af tæt ved Union Station (~ hovedbanegården) – ikke ret langt fra det absolutte centrum “The Loop”, hvor vi selvfølgelig skulle bo – forholdsvis billigt… Tak til <Hot Wire>! Vi fik spadseret os gennem gaderne til vores hotel. Fantastisk med skyskrabere! Hvis man ikke har oplevet det, så skal det opleves… :-) Kom i gang… Det kan man kun blive fascineret af…
Nå, vi fandt frem til hotellet, The Wit, uden omveje. Det er altså et stort plus for stedsansen, at alle veje går vinkelret på hinanden, øst-vest og nord-syd! Et Flot 4-stjernet hotel med folk til at dreje “svingdøren” for dig… I hvert fald hjælpe med det… :-) Værelset var meget fint og havde alt, hvad vi havde brug for og mere til. Mindre kunne såmænd godt gøre det, men er ikke helt sikker på at man kan få mindre, hvis det skal være downtown Chicago. 

chicago-march-2010_0030
Værelset...

Da vi havde fået vores ting på plads – dvs. for mit vedkommende: lagt min taske fra mig og fundet kamera-udstyret – begav vi os ud i den tågende by, da vi skulle have noget aftensmad. Chicago er med sikkerhed IKKE byen, der aldrig sover, da flere restauranter og butikker så ud til at være lukkede. Men af sted med os… Vi fandt et østen’sk inspireret spisested. Maden var super god og smagte helt fantastisk. Et sted man gerne ville hen igen. Mætte traskede vi tilbage af mod hotellet. Vi skulle jo være klar til den store parade lørdag… 

chicago-march-2010_0161
Farvning af floden...

Når man skal fejre St. Patricks day (Irsk helligdag), skal man åbenbart være grøn – ligesom de folk vi havde set i UC i ugen for inden. Der var en del folk i gaderne allerede fra formiddagen af. En del var sminkede, bar store grønne hatte, grønne briller osv. Vi havde ikke noget grønt på, men det gik også alligevel. Vi begav os ned til floden (Chicago River), da denne også skulle være med i ”den grønne leg”. Floden bliver farvet grøn for at hylde St. Patrick. Folk stimlede sammen omkring bredden for at se farvningen kl. 10:45. Her sejlede både med farvestof rundt i floden og farvede den grøn – skrigende grøn! Et sjovt syn – man skulle tro den var radioaktiv (ifølge arrangørerne skulle det dog være et gennemtestet, uskadeligt farvestof)… 

chicago-march-2010_0213
En St. Patrick's ko...

Selve paraden skulle foregå et par blokke derfra. Efter farvningen begav vi os på vej mod stedet. Vinden var – for at sige det mildt – pissekold og det regnede en smule. Ikke det bedste vejr til en parade for St. Patrick. Vi fandt en plads, hvor vi kunne stå og fryse… Efter måske en times tid, nåede den første del af paraden op til vores plads, som var ved slutningen af paradens vej gennem et lille stykke af byen. Der var alt muligt med: Reklamer for politikere, river-dance dansende piger, bands på hjul, store orkestre, optog fra forskellige sportshold, brandbiler med udrykning, politibiler, grønne hunde og plastikkøer, militær køretøjer, atleter der slog saltomortaler, Ronald McDonald i sin gule sko, en lyserød beton bil, lastbiler, soldater, politibetjente, folk der var klædt ud som slik og selvfølgelig ham selv – St. Patrick… 

Det var en enormt laaaaang parade. Vi stod og så frysende til i 2 timer og 15 minutter, før vi fik nok og gik derfra. På dette tidspunkt var kamera og hånd frosset sammen og shooter-fingeren fungerede ikke mere, så hvad nytte var det til at blive der længere… Ej det var virkeligt koldt, og eftersom paraden ikke så ud til at ville stoppe lige med det samme, besluttede vi os for at gå hjem og få varmen over en kop gratis kakao. ”7-eleven” havde nemlig været så flinke at dele kuponer og kopper ud til en kop gratis kaffe eller kakao i en ”7-eleven” butik. Det benyttede vi os af … et par gange ;-) 

På vej hjem mødte vi en ikke så velstillet mand, som bad om noget at spise (dem er der desværre mange af i storbyerne). Vi havde lige købt to stykker pizza til vores kakao, så vi kunne da godt dele med den stakkels mand. Han havde 4 munde han skulle mætte. Lidt fornærmet sagde manden, at han hellere ville have hotdog’s… Men nææh nej. Hvis man er sulten og ber om mad, så kan man da tage det der bliver tilbudt… Skuffet gik manden med vores pizza… Utaknemmelige skarn… Vi fik varmen og stillet sulten, og begav os atter ud i Chicago by. Vi fik set lidt af byen og shoppet lidt billigt tøj. Det kan man jo altid bruge. 

chicago-march-2010_0653-copy
Verden største og mest velbevarede Tyranosaurus Rex... Sue!

Søndag var vejret en del bedre end lørdag. Der var knapt så diset og solen skinnede også… Herligt. Vinden var dog stadig noget kold, men en god jakke, gode vandre sokker og støvler, ski-undertøj, hue og halstørklæder kan gøre meget. Vi fik set lidt af Millennium Park incl. The Bean (eller officielt Cloud Gate). Herefter begav vi os ned mod The Field Museum, som bl.a. huser verden største og bedst bevarede Tyranosaurus Rex. Det er et kæmpe museum. Det vil tage flere dage at komme igennem det hele… Der var en masse om evolutionen på jorden, noget om udviklingen af livet i Amerika, noget om Ægypten, mange udstoppede fugle, asiatiske dyr og meget meget mere… Ganske flot sted… Vi havde kun købt “Basic billetter”, hvilket var godt, for da vi blev smidt ud ved lukketid efter 4 timers besøg havde vi ikke engang set det hele – så godt, vi ikke havde betalt dobbelt så meget for at se alle ekstraudstillingerne! 

Trætte sad vi søndag aften atter i bussen på vej mod UC. Det er bestemt ikke sidste gang vi besøger Chicago. Næste gang skal Al Capone bare være hjemme, hvis han da ikke stadig hænger ud på Alcatraz eller feder den med Jim og Elvis ;-) 

Med St. Patrick’ske hils’ner fra Al “Scarface” Capone’s by,
Ciao…
Maria & Morten 

4 thoughts on “16.03.2010 – St. Patrick’s parade i Chicago…

 1. Hej Maria og Morten.

  Det ser da rigtig godt ud. Jeg synes vi måske skal have et par dage i Chicago når vi kommer på besøg. Vi glæder os rigtig meget.

  Hilsen Ulla og Egon

 2. Hej Mor og Far
  Ja det er ikke så ringe endda i Chicago… Og vi havde da bestemt også regnet med, at det er noget af det I skulle se når i kommer herover… Det passer vist bedst med weekenden når i tager hjem. Så kan vi tilbringe weekenden i Chicago og sende jer til lufthavnen derfra :-) Og I har vel stadig sne…? Vi har 18 grader og sol fra en skyfri himmel :-D så længe det varer… De melder igen om nattefrost i weekenden.
  Ha’ det rigtigt godt…
  Morten

 3. Hejsa :-) Mærkeligt med alt det grønne :-) Traditioner skal man vel bare nyde og ikke forstå!!

  Sara siger tusind tak for fødselsdagskortet :-) Hun elsker at få brev med posten. Måske der dukker et lille brev op til jer også :-)

  Nu er sneen ved at være så nogenlunde væk, så det er dejligt. Og kun 4 arbejdsdage til påske, hvor vi har ferie i 10 dage. Skønt! Jeg har jo fri på mandag, Saras fødselsdag, hvor der kommer 18 unger kl. 12.30 med bussen. De skal have spaghettei og kødsovs, pandekager med jordbær, frugtsalat og slikposer. Så der skal forberedes lidt :-) Der er en i klaasen der har sukkersygr og glutenallergi, så det skal der jo også tænkes på.

  I påsken skal vi 3 dage til Lalandia ved Billund. Det ser vi meget frem til :-)

  Nu er Kurt heldigvis hjemme igen. Han har været på Sjælland et par uger for at arbejde. Lidt træls, men man må jo tage det arbejde, der byder sig :-)

  Mange hilsner fra Sara, Sofie, Kurt og Helle

 4. Hejsa alle i Ejsing Mark…
  Ja det er lidt underligt med traditioner… Pyntede træer i stuen, malede æg, afbrænding af haveaffald og tøjhekse… Men hyggelige -det er de da… :-)
  Det skal da nok blive en god dag på mandag med alt det gode mad og klassekammeraterne på besøg. Vi glæder os til at se hvad der kommer med posten ;-) Det lyder ikke så ringe med påskeferie og en tur til Lalandia. Der er der vel sommer hele året rundt – i hvert fald indenfor…
  Det er da dejligt at Kurt er hjemme igen. Og ja – der er vel ikke så meget andet at gøre end at tage det arbejde der er at få – selv om det så er på Djævleøen… Vi håber der snart er bedre tider i sigte!
  I må alle have en god ferie og Sara, du må have en god fødselsdag imorgen.
  Mange hilsner herfra, Maria og Morten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *