28.02.2010 – If you’re going to San Francisco…

Så er jeg tilbage i sneen og vinterkulden i Champaign efter en lille uges tid i forårsagtige San Francisco. Jeg rejste herfra fredag den 19. fra den lokale lufthavn, Willard Airport, placeret 5-10 km syd for byen. Lufthavnen bør absolut kandidere til titlen som verdens mindste lufthavn (dog overgået af Kulusuk Airport på Grønland), den er i hvert fald mindre end Aarhus lufthavn. Jeg fløj til Chicago, en flyvetur på omkring tre kvarter, og derfra godt fire timers lufttur til San Francisco, hvor jeg ankom ved ti-tiden fredag aften.

Indflyvningen over Chicago var ret flot med byens skyline i baggrunden, mens indflyvningen over San Francisco var endnu mere imponerende, da det jo var mørkt, så alle byens lys gav en fantastisk udsigt fra flyet. Jeg delte hotelværelse med min co-vejleder Lea og min phd-kollega Heidi hjemmefra, det var selvfølgeligt hyggeligt. Desuden var to af mine andre phd-kolleger fra min forskningsgruppe i Århus også til konferencen, samt en stor del af min gruppe her i Urbana-Champaign (UC). Lørdag startede vi blidt ud på 54th Biophysical Society Annual Meeting 2010 med foredrag fra 13-16 og derefter indtog vi (Århus-klanen) aftensmaden på et thai-sted. Søndag startede konferencen så for alvor med program fra 8.15 til 21.30 de fleste dage.

bps2010_sanfran-065_1
Området omkring Moscone centret, hvor konferencen blev afholdt.

Mine tidligere konferencer har været små og mere specialiserede sammenlignet med konferencer som denne med måske 6000 deltagere – der kører til de her store møder en masse foredrag parallelt, så man vælger bare at gå til de foredrag, man nu finder interessante, og holder fri/snakker med andre deltagere/kigger på postere, hvis man ikke lige er interesseret i de foredrag, der kører på et givet tidspunkt. Konferencen sluttede onsdag kl 15, og torsdag gik turen så tilbage til Champaign, igen en flyvetur via Chicago. Hjemturen forløb også problemfrit, denne gang med en fantastisk udsigt over Chicagos lys i aftenmørket – man kan virkelig få en fornemmelse af, hvor stor byen er, når man ser et KÆMPE oplyst areal fra luften…

bps2010_sanfran-007_1
Sporvogn

Generelt var vejret dejligt lunt i San Franciso, sikkert 12-16 grader de fleste dage (SKØNT at opleve temperaturer over frysepunktet!) – det var dog en del gråvejr og i hvert fald en dag med heldagsregn. Vi fik presset lidt sightseeing ind i programmet; mandag holdt vi fri kl 15 og tog en af de gamle sporvogne gennem byen til Fisherman’s Wharf, hvor vi gik lidt rundt og bl.a. hilste på søløverne ved Pier 41 og kiggede over til Golden Gate Bridge, Bay Bridge og Alcatraz.

bps2010_sanfran-057_1
Fin gadelygte i Chinatown

Om aftenen var der ”Reception and Dance” til konferencen, som vi selvfølgelig tog tilbage til. Tirsdag aften var Lea og jeg inviteret ud at spise seafood med Emad, min vejleder her i UC, og resten af forskningsgrupppen herfra. Vi gik til restauranten gennem Chinatown, hvor vi nøje gennemgik vareudvalget i de første mange Kina-butikker :-) Inden var vi også lige forbi en Levis-butik, hvor jeg scorede et par Levis-bukser på tilbud til 22 US$…

Alt i alt en god konference i dejlige omgivelser. San Francisco er absolut en by, man har lyst til at komme tilbage til – Urbana-Champaign kommer vist til at føles meget lille i forhold til San Francisco. Der er masser af flotte skyskrabere/højhuse og også en del grønne alleer, og så er byen jo også placeret med både bjerge og hav op til bygrænsen. Medaljen har dog som altid en bagside, dette gælder også for San Francisco, der har en del hjemløse, som tigger på gaden om dagen og sover på gaden om natten. Det har vi vist heldigvis ikke oplevet herude på landet endnu, men det ville sørme også være koldt at skulle sove på gaden her.

Mvh. Maria

2 thoughts on “28.02.2010 – If you’re going to San Francisco…

 1. Hejsa med jer.

  Hvor lyder det bare spændende… hvor ville jeg gerne over og besøge jer, men vi må desværre nok blive hjemme, da budgettet ikke lige har planer om så lang en tur :-) Men vi ses jo også til august :-)

  Her går alt som det plejer. Sne, sne og atter sne. 20 cm sne kom der lige på en 4 timer i går… og det fryser -15°C her til morgen. Stakkels lille vintergæk, der troede det var forår… :-(

  Kurt er ude på Vesterhavet og fiske i dag… god tur. Håber han har husket vanterne og huen :-) Han skulle gerne komme hjem med en masse torsk til fryseren.

  Mange hilsner fra os alle på Ejsing Mark.

 2. Hej alle i Ejsing Mark!
  Det er en skam, der ikke kan blive plads til en smuttur hertil, men vi skal nok tage et par billeder eller tre som i kan få at se ved lejlighed… Det kunne nu ellers være hyggeligt.
  Det er da vildt at det biver ved med at sne. Og ja – det kan da godt være at vintergækken har fortrudt sit tidlige fremtog… Vi har haft en næsten forårs-agtig dag i dag… Solen skinnede fra en skyfri himmel og der var plus-grader… :-) Dejligt!
  Mange hilsner herfra…
  Morten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *